Υγεία Οικολογία

Σεμινάρια στο Θεραπευτήριο της Φύσης με τον Σπυρίδωνα Λαμπίρη

Σεμινάρια με τον Σπυρίδωνα Λαμπίρη MASTER ενέργειας CHI 43 έτη εμπειρία

Στο θεραπευτήριο της φύσης Ωρωπού
Κυριακή: 13-3-2016 4 μ.μ. έως 8μ.μ.
Ενεργεια CHI (Ζωικός Μαγνητισμός)
Καθ.Δευτέρα 14-3-2016 10 π.μ. εως 2μ.μ.
Αυτοάμυνα (Ο ειρηνικός πολεμιστής)
Μόνο με 30 ευρώ το άτομο μια διανυκτέρευση και 2 ημέρες διατροφή συν 10 ευρώ το πούλμαν.
Δηλώσεις συμμετοχής: α) Στο σεμινάριο β) Για θέσεις στο πούλμαν. Τη.69.44.007581 & 22.950-38.300


HMΕΡΗΣΙΟ - ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ - ΜΗΝΙΑΙΟ - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

Ημερήσιο- Εβδομαδιαίο- Μηναίο- Πρόγραμμα

Υγιεινής διατροφής -Αποτοξίνωσης - Καθαρισμού αίματος - Φυσικής θεραπείας ασθενειών - Απώλειας βάρους - Ξανάνιωμα - Σωθείτε εσείς σωστέ και τους άλλους!

                                                                                          ανοίξτε ολόκληρο το άρθρο για να ενημερωθείτε! 

ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ - ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Οι  Οικολόγοι Ελλάδας  αναζητούν ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ και ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ στα πλαίσια της αναβάθμισης των υπηρεσιών τους , της οικολογικής κοινωνικής συνείδησης και  της διατροφής! Εάν ενδιαφέρεστε για συνεργασία μαζί μας ανοίξτε ολόκληρο το άρθρο για να πληροφορηθείτε

Ο θανατοποινίτης Σωκράτης μιλάει μέσα απ’ τη φυλακή του για τις αιώνιες αλήθειες το Θεό τη δικαιοσύνη την αρετή

Έλεγε:«Πρέπει να εργάζεστε για το σύνολο.Όποιος δε βοηθεί τους άλλους, τους βλάφτει.Αφού ο Θεός σας έπλασε λεύτερους,έχετε υποχρέωση,για να τον ευχαριστήσετε,να προσφέρετε υπηρεσίες στους συνανθρώπους.Το να ξεπεράσει ο άνθρωπος τον άνθρωπο,είναι μια προσπάθεια που τη θέλει κι ο Θεός κι η φύση.Ανάγκη να την αναλάβετε.Η ανθρώπινη κοινωνία είναι θεμελιωμένη στην απάτη.Η ζωή, μια αδιάκοπη υποκρισία.Οι πολίτες έχουν ατελέστατη γνώση της αλήθειας,αλλά τέλεια γνώση της ψευτιάς.Ακόρεστη την απληστία τους.Οι κακοί, προσκυνώντας το υλικό συμφέρον,αδικούν. Δεν πιστεύουν ούτε σε Θεό, ούτε στην κοινωνία.Χρειάζεται υπομονή για να τους μάθετε πως το γενικό καλό είναι το πραγματικό συμφέρον τους, και τότε,άμα καταλάβουν,γιατί όλοι καταλαβαίνουν άμα τους κατηχείς επίμονα,τότε θα πάψουν ν’ αδικούν..

ΠΡΩΤΕΣ ΦΥΣΙΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΕΣ ΕΥΕΡΓΕΤΙΚΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΑΡΡΩΣΤΙΑΣ

Ο πυρετός, που συνοδεύει συνήθως κάθε εσωτερική ανωμαλία τί είναι; Άμυνα του οργανισμού, μας απαντούν νεώτεροι κορυφαίοι επιστήμονες, και γι' αυτό δεν πρέπει να κτυπηθεί και υποχωρήσει απότομα αν δεν θέλουμε δυσάρεστα - ως συνήθως αποτελέσματα.

Του Κύπριου Φυσιοθεραπευτή ΣΑΒΒΑ ΣΑΒΒΙΔΗ

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ - ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΔΥΝΑΤΙΣΕΤΕ - Μόνο ένας τρόπος υπάρχει Η ΝΗΣΤΕΙΑ

Η Παχυσαρκία αποτελεί ιατρικό πρόβλημα. Αυτό ισχύει τόσο για τον άρρωστο όσο και για τον γιατρό την Υγεία και τη Ζωή. Θεωρείται ότι αυξάνει την αρτηριακή πίεση και ότι είναι υπεύθυνη - κατά μέγα μέρος - για την αρτηριοσκλήρυνση, τις καρδιοπάθειες, τον διαβήτη, παθήσεις χοληδόχου κύστης και ακόμη ότι έχει δυσμενή επίδραση στη στάθμη της Υγείας και της μακροζωίας.

Γράφει ο γιατρός ΓΙΑΓΚΟΣ ΚΑΡΑΒΗΣ

ΚΑΡΠΟΥΖΙ Το πιο ωφέλιμο και νόστιμο δροσιστικό του καλοκαιριού Οι άγνωστες ιδιότητες του

Στις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού το καρπούζι είναι το πιο ευχάριστο αναψυκτικό, δυστυχώς δεν το προσφέρουν τα καφενεία. Πρέπει στον τόπο μας που παράγει άφθονο νόστιμο καρπούζι να καθιερωθεί η πώληση του καρπουζιού στα καφενεία, αναψυκτήρια, ζαχαροπλαστεία κλπ. αντί των εμφιαλωμένων βλαβερών αναψυκτικών. 

του ΤΗΛΕΜΑΧΟΥ ΕΥΘΥΜΙΑΔΗ
Γιατρού

Πως η Γνώση και η Αγάπη Μπορούν να Επανορθώσουν τα Λάθη μας

"Συγγνώμη για τη μέχρι σήμερα ανάρμοστη και εκνευρισμένη συμπεριφορά μου.
Συγγνώμη που κάποιες φορές (δεν ξέρω πόσες) άθελά μου σε πίκρανα, σε στεναχώρησα. Σε παρακαλώ βοήθησε με να διορθωθώ δηλώνοντας μου ήρεμα και ευγενικά όταν παρεκτρέπομαι, (θα προσπαθήσω όμως ν' αποφύγω τα ίδια λάθη), ότι δεν είναι σωστή η συμπεριφορά αυτή και ότι δεν θα επιτρέψεις για το καλό και των δυό μας τη συνέχισή της..."

Ο παντοτινός σου φίλος Αγαπητός Θεόδωρος.

ΠΩΣ ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΜΑΣ ΚΑΙ TON ΕAYTΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ

"Ποιός είναι ο σκοπός της ύπαρξής μας;

Η ηθική ζωή δηλαδή η έμπρακτη αγάπη ,η εξασφάλιση της υγείας και της ευημερίας ,η δική μας αλλά και όλων των άλλων όντων.

Η έλλειψη σκοπού ή ο λανθασμένος σκοπός π.χ. το μέσον (το χρήμα) να μετατρέπεται σε σκοπό είναι μια απο τις βασικές αιτίες της σημερινής, της τεχνητής δυστυχίας (ατομικής και κοινωνικής)..."

Με πολλή αγάπη,
Κωνσταντίνος Παπανικόλας

Άρνηση

"Η «Άρνηση», λοιπόν, είναι ποίημα αυτής της περιόδου, ένα ερωτικό ποίημα, αλλά και ποίημα που περικλείει ένα από τα προσφιλή θέματα του Σεφέρη, την τραγικότητα του «ανθρώπου που ξαστόχησε», του ανθρώπου που ξεκίνησε με όνειρα, με επιθυμίες, με πάθος για τη ζωή, αλλά που κάποια στιγμή συνειδητοποιεί πως η ζωή του ήταν ένα μοιραίο λάθος, πως χαράχτηκε πάνω σ’ ένα λανθασμένο δρόμο κι αποφασίζει ν’ αλλάξει ζωή..."

Πηγή:peopleandideas.gr

«Che fece .... il gran rifiuto»

"Το «Che fece .... il gran rifiuto» είναι ένα από τα ξεχωριστά ποιήματα του Καβάφη, στο οποίο ο ποιητής καταγράφει τις σκέψεις του σχετικά με τη δύναμη που έχουν μερικοί άνθρωποι να «κάνουν τη μεγάλη άρνηση», να πουν όχι σε ό,τι αναμένεται από αυτούς και να βαδίσουν αντίθετα στο ρεύμα..."

Πηγή: Σημειώσεις Νεοελληνικής Λογοτεχνίας του Κωνσταντίνου Μάντη

Μια σπουδαία ανακάλυψη του Ιπποκράτη για τη διατήρηση της υγείας

Πρώτος ο Ιπποκράτης ανακάλυψε ότι η συμμετρία ανάμεσα στην άσκηση και την τροφή είναι απαραίτητος παράγοντας υγείας. Από όλα όσα είπε και έγραψε, αυτή την ανακάλυψη θεωρεί πιό σπουδαία.

 της ΑΝΝΑΣ ΚΑΤΣΙΓΡΑ Γιατρού

ΤΟ ΚΑΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ Ο,ΤΙ ΕΧΕΙ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ

"Πολλοί «μεγάλοι» αναπαύονται στα όσα έχουν ήδη καταφέρει, ενδιαφέρονται για τη βολή τους και μόνο, αδιαφορούν για τον κόσμο όπου ζουν, αρνούνται να συμβάλλουν στη διάσωσή του.
Κι ας δούμε τώρα ένα σύνθημα,αν μπορούμε να το πούμε έτσι,που κυκλοφορεί συχνά από στόμα σε στόμα: οι νέοι θα σώσουν τον κόσμο,είναι στα χέρια τους..."

Με πολλή αγάπη,
η φίλη σας Ελευθερία Διγεντίκη

ΣΧΕΣΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΖΩΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

Από την Επιτροπή Ιατρών για Υπεύθυνη Ιατρική (Physicians Committee for Responsible Medicine) ένα επίκαιρο άρθρο για την σχέση κατανάλωσης ζωικών προϊόντων και καρκίνου.

Πηγή: www.pcrm.org

Μετάφραση: Κυριακής Κρεμαστιώτη

Οι γονείς και το παιδί

Το παιδί είναι ένας ευαίσθητος δείκτης των αισθημάτων μας. Από τις πρώτες μέρες της ζωής του σταματά να κλαίει όταν το πάρουμε στην αγκαλιά μας. Ευθύς αμέσως μετά τον πρώτο μήνα αρχίζει να μας χαμογελά συνειδητά, να γελά και να χαίρεται την παρουσία μας. 

Δ. ΒΑΓΕΝΑΣ
Πωδοψυχολόγος

ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ?

«Ξέρεις, βρε, ποιος είμαι εγώ;»
Μια από τις προσφιλέστερες φράσεις του νεοέλληνα, ιδίως σε περίπτωση καυγά.
Κι αυτό, το «εγώ» αναφέρεται στην κοινωνική θέση, στην ακριβή μάρκα του αυτοκινήτου, στην πολυτελή επίπλωση, σε κάθε τι κινητό και ακίνητο που καταφέραμε να έχουμε.

ΚΑΙΤΗ ΑΣΗΜΑΚΗ

Γιατί πρέπει να κάνετε γυμναστική

Οι δύο απο τους πιό ευνοϊκούς παράγοντες που συντελούν στην ανάπτυξη του αρθριτισμού είναι η κατανάλωση μεγάλης ποσότητας από ζωϊκές τροφές (κρέας, κοτόπουλα, ψάρια, τυριά, ζωικά λίπη κλπ.) κι η καθιστική ζωή. Αυτές υπήρχαν στα παλάτια των ευγενών (Βασιλιάδες, Πρίγκηπες, Δούκες κλπ.) Έτρωγαν μεγάλη ποσότητα κρέατος, καθώς κι άλλες ζωϊκές τροφές και ξάπλωναν.

του ΤΗΛΕΜ. ΕΥΘΥΜΙΑΔΗ, Γιατρού

Ύπνος ο τρυφερός αποκαταστάτης της φύσης

Οι αιτίες της διαταραχής του ύπνου είναι ποικίλες. Αλλά αυτές μπορούμε να τις διαιρέσουμε σε δύο μεγάλες ομάδες: εσωτερικές, που εξαρτώνται από τον άνθρωπο, τον τρόπο της ζωής του, από την ιδιοσυγκρασία και εξωτερικές από καθορισμένες συνθήκες του περιβάλλοντος, από τους επαγγελματικούς ή άλλους παράγοντες.

ΣΟΦΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ

Το γέλιο είναι τροφή της ψυχής, το αντιφάρμακο της νευρασθένειας και της δυστυχίας. Για να μάθετε και να μπορείτε να γελάτε με την καρδιά σας και να αναζωογονείσθε, φροντίστε να γελάτε με το παραμικρό αστείο και με την πρώτη ευκαιρία στην αρχή έστω και με το στανιό να είστε βέβαιος ότι με λίγη υπομονή και θέληση θα κατορθώσετε να τρέφετε την ψυχή και το σώμα και το πνεύμα με το πολύτιμο, το ανεκτίμητο γέλιο, χαμογελάτε συνεχώς.
Ο εγωισμός είναι το δηλητήριο της φιλίας.
Το μίσος είναι η ανοησία των ανοήτων.
Ο έξυπνος αλλάζει γνώμη, ο ανόητος ποτέ.
Η ελπίδα είναι ο καλύτερος γιατρός.

Απόστολος Γαλανός

To θαύμα της αποτοξίνωσης

"Η κα Ευμορφία Γεωργίου στη συνέντευξη που μας παραχώρησε πρόσφατα στο ραδιοφωνικό σταθμό «Υγεία- Οικολογία», μας αφηγήθηκε την περιπέτειά της. Γύρω στα 45 της χρόνια, άρχισαν να χαλούν τα δόντια της με γρήγορο ρυθμό, ενώ τα μαλλιά της άσπριζαν επίσης πολύ απότομα.Ταυτόχρονα, της παρουσιάστηκε όγκος στο στήθος. Επισκέφθηκε τον ειδικό γιατρό, ο οποίος της συνέστησε να τον αφαιρέσει..."

Με πολλή αγάπη,
Έφη Γιακανίκη

343 Υγεία Οικολογία - σελίδα 1/18