Πως η Γνώση και η Αγάπη Μπορούν να Επανορθώσουν τα Λάθη μας

Επειδή πολλές φορές άθελά μας παραφερόμεθα επειδή δεν διδασκόμεθα τη σωστή, την ευγενική, οικολογική συμπεριφορά μπορούμε να επανορθώσουμε τα λάθη μας με τον εξής τρόπο:
Να πάρουμε μια ωραία διπλή κάρτα και να τη στείλουμε σε όλους τους ανθρώπους που γνωρίζουμε, που έχουμε αισθανθεί ότι έχουμε παραφερθεί γράφοντας περίπου τα εξής......
Γιάννη, Βασίλη, Μαρία......Σ'αγαπώ. (Ας μη διστάζουμε να χρησιμοποιήσουμε τη λέξη σ'αγαπώ εφ'όσον αγαπάμε γιατί δεν το εκφράζουμε).
Συγγνώμη για τη μέχρι σήμερα ανάρμοστη και εκνευρισμένη συμπεριφορά μου.
Συγγνώμη που κάποιες φορές (δεν ξέρω πόσες) άθελά μου σε πίκρανα, σε στεναχώρησα. Σε παρακαλώ βοήθησε με να διορθωθώ δηλώνοντας μου ήρεμα και ευγενικά όταν παρεκτρέπομαι, (θα προσπαθήσω όμως ν' αποφύγω τα ίδια λάθη), ότι δεν είναι σωστή η συμπεριφορά αυτή και ότι δεν θα επιτρέψεις για το καλό και των δυό μας τη συνέχισή της.
Επίσης, σε παρακαλώ πολύ να μου γνωστοποιήσεις γραπτά το συντομότερο χωρίς δισταγμό, λύπη ή φόβο άλλα λάθη που διαπιστώνεις ότι κάνω στην ατομική, οικογενειακή, επαγγελματική και κοινωνική ζωή.
Σε ανάμνηση αυτής της αλλαγής, δέξου ένα μικρό δώρο π.χ. ένα ρολόι ξυπνητήρι που συμβολίζει την έναρξη μιας νέας περιόδου στις μεταξύ μας σχέσεις.
Σήμερα είναι η πρώτη μέρα της υπόλοιπης ζωής μας .Εν ονόματι της οικολογίας, της γαλήνης και της ευτυχίας ας ξεκινήσουμε μια καινούργια ζωή με καλοσύνη, ευγένεια, αλληλεγγύη, αποδοτικότητα, αγάπη στην καρδιά για να αλλάξουμε τον εαυτό μας και τον κόσμο.
Σ' ευχαριστώ θερμά.
Πάντα ειρήνη.
Πάντα ψηλότερα, πάντα χαρά.

Ο παντοτινός σου φίλος Αγαπητός Θεόδωρος.

 (Σε περίπτωση που δεν φταίμε μόνο εμείς, αλλά και ο άλλος με τον οποίο δεν έχουμε καλές σχέσεις, τότε ο καλύτερος τρόπος για να βρούμε λύση στις διαφορές μας είναι η διαιτησία.Βάζουμε από ένα κοινό φίλο,εκθέτουμε τα προβλήματα και συμμορφωνόμαστε με τις υποδείξεις τους.)

Σημείωση συντάκτου Κωνσταντίνου Παπανικόλα:
Οι παραπάνω υποδείξεις αποτελούν ένα σχέδιο, μερικές ιδέες που έχουν βγεί μέσα από τα καθημερινά λάθη. Εσείς φυσικά μπορείτε να τις τροποποιήσετε και να τις βελτιώσετε χρησιμοποιώντας τη δική σας φαντασία.
Πάντοτε μας παρουσιάζεται μια καλή ευκαιρία, όποιον έχουμε στεναχωρήσει να επανορθώσουμε τα λάθη μας μ'αυτόν τον ωραίο τρόπο.
Και μη ξεχάσουμε μέσα στη κάρτα να βάλουμε και ένα λουλούδι, ένα αρωματικό βότανο κ,λ.π.
Αν πιστεύουμε ότι είμαστε αλάνθαστοι τότε είναι που έχουμε κάνει τα μεγαλύτερα λάθη.Θα τα καταλάβουμε όταν δώσουμε το δικαίωμα να μας μιλήσουν ελεύθερα οι οικείοι μας και οι συνεργάτες μας.

Ο παντοτινός σας φίλος Κωνσταντίνος Παπανικόλας.