To θαύμα της αποτοξίνωσης

Αγαπημένοι μας αναγνώστες,

θα ήθελα από ετούτες τις σελίδες, να σας μιλήσω για μία από τις αμέτρητες περιπτώσεις ανθρώπων που μέσω της αποτοξίνωσης και γενικά της αλλαγής τρόπου διαβίωσης αλλά και σκέψης, απέκτησαν την υγεία τους, ότι πιο πολύτιμο δηλαδή μπορεί να λάβει ένας άνθρωπος σαν δώρο, σε κάποια περίοδο της ζωής του, που νοιώθει άρρωστος και απογοητευμένος.

Και όλα αυτά βέβαια από άγνοια, όπως διαπιστώνουμε κάθε φορά που ένας συνάνθρωπός μας, ζητάει τη βοήθειά μας.
Η Κα Ευμορφία Γεωργίου, αποτελεί ένα τέτοιο παράδειγμα.

Στη συνέντευξη που μας παραχώρησε πρόσφατα στο ραδιοφωνικό σταθμό «Υγεία- Οικολογία», μας αφηγήθηκε την περιπέτειά της. Γύρω στα 45 της χρόνια, άρχισαν να χαλούν τα δόντια της με γρήγορο ρυθμό, ενώ τα μαλλιά της άσπριζαν επίσης πολύ απότομα.Ταυτόχρονα, της παρουσιάστηκε όγκος στο στήθος. Επισκέφθηκε τον ειδικό γιατρό, ο οποίος της συνέστησε να τον αφαιρέσει. Έτσι και έκανε. Ωστόσο, δεν της παρεσχέθησαν οι κατάλληλες οδηγίες από τους θεράποντες ιατρούς (σωστή διατροφή και διαβίωση), για να μην της ξαναπαρουσιαστεί κάποιος παρόμοιος όγκος.

Έτσι, μετά δύο χρόνια, ξαναδημιουργήθηκε όγκος στο μαστό, ενώ παράλληλα, άρχισε να παχαίνει υπερβολικά. Στο νοσοκομείο   Άγιος Σάββας, της υπέδειξαν να εισαχθεί επειγόντως για αφαίρεση ή του όγκου ή όλου του μαστού, γιατί το μέγεθος του όγκου, ήταν τεράστιο. Όσο της ετοίμαζαν τα χαρτιά της εισαγωγής, η ψυχολογική της κατάσταση έγινε πολύ άσχημη, γιατί και η μητέρα και η αδελφή της μητέρας της είχαν κάνει τις ίδιες εγχειρήσεις, χωρίς να βρουν την υγεία τους.

Βέβαια η διατροφή της ήταν πολύ κακή. Δεν έπινε σχεδόν καθόλου νερό, τρεφόταν με κρέατα, κοτόπουλα,γλυκά κ.λπ. Πλήρης άγνοια δηλαδή. Δεν φανταζόταν ότι η κακή διατροφή είχε σχέση με τη δημιουργία των όγκων και άλλων ασθενειών.Ωστόσο, έχοντας εμπιστοσύνη σε έναν πολύ καλό γιατρό καθηγητή ογκολόγο, τον επισκέφθηκε για να πάρει τη γνώμη του.

Εκείνος, της υπέδειξε εγχείρηση λόγω όγκου, στον άλλο μαστό. Μέχρι τότε, στον άνθρωπο αυτό είχε μεγάλη εμπιστοσύνη.Εξαγριωμένη, γιατί σκέφθηκε ότι από λάθος θα μπορούσε να χειρουργηθεί ο άλλος μαστός, έφυγε αποφασιμένη πια, να ακολουθήσει τις οδηγίες των υγιεινιστών γιατρών, που άκουγε από καιρό στο ράδιο «Υγεία- Οικολογία».Άρχισε να πίνει 10 ποτήρια νερό την ημέρα, να μην τρώει μαγειρεμένο φαγητό το βράδυ και να τρέφεται πιο πολύ με σαλάτες, για 15 ημέρες. Ένοιωσε ξαλαφρωμένη από το βάρος του μαστού και συνέχισε, μένοντας 5 μέρες με λεμονόνερο. Ακολούθως, πέρασε σε δεκαήμερο νερόυ,χυμοφρουτοθεραπείας και σαλατών.

Παράλληλα,έκανε και συχνούς υποκλισμούς γιατί υπέφερε και από μεγάλη δυσκοιλιότητα. Συνέχισε με ατμόβραστα και κάθε μέρα ,ένοιωθε καλύτερα.
Εν τω μεταξύ, μετά από ένα τέστ Παπανικολάου, οι γυναικολόγοι της είπαν ότι έχει πολλά ινομυώματα και πρέπει να αφαιρέσει, όλα τα εσωτερικά γεννητικά της όργανα. Πρόσεξε όμως, ότι σε πολλές γυναίκες έλεγαν το ίδιο πράγμα οι γιατροί. Δηλαδή αφαίρεση των γεννητικών οργάνων.
Αυτό της έκανε κακή εντύπωση και έφυγε, αποφασισμένη να μην κάνει επέμβαση.

Κάποια μέρα, άρχισε να έχει αιμορραγίες. Αυτό κράτησε 4 μέρες. Ακολουθώντας τις οδηγίες του ράδιο «Υγεία-Οικολογία», έκανε εσωτερικές πλύσεις με το εξής διάλυμα: σε ένα κιλό νερό βρασμένο, έβαλε 20-25 φύλλα ευκάλυπτου,έπαιρνε βράση,το κρύωνε, έστιβε μέσα ένα λεμόνι και έκανε πλύσεις. Παράλληλα έπινε και λεμονόνερο. Μετά τις πλύσεις, κάποια υπολείματα βρώμικα έπεσαν από τον κόλπο και έκτοτε, έχουν περάσει 13 χρόνια, χωρίς κανένα γυναικολογικό πρόβλημα.

Στο παρελθόν, είχε και σιδηροπενική αναιμία, στοματίτιδα και περιαρθρίτιδα, ενώ παράλληλα ένοιωθε μεγάλη αδυναμία.
Έκανε ενέσεις για την αναιμία, έπαιρνε χαπάκια σιδήρου, φάρμακα για την αρθρίτιδα κ.λπ., αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Τελικά, κάνοντας αποτοξίνωση και προσχωρώντας στην υγιεινή διατροφή, η αναιμία και όλα τα άλλα προβλήματα εξαφανίστηκαν. Επανέκτησε τις δυνάμεις της σε σημείο, να νοιώθει σαν εικοσιπεντάχρονη κι ας έχει περάσει τα 60 χρόνια.
Για άλλη μια φορά λοιπόν, διαπιστώνουμε πόσο πολύτιμες είναι αυτές οι μεγάλες αλήθειες, που σώζουν τον άνθρωπο από την αρρώστεια και πολύ συχνά, από βέβαιο θάνατο.

Με πολλή αγάπη,
Έφη Γιακανίκη